Stopa nezaposlenosti za svibanj 18%

Bez autora
Jun 21 2012

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za svibanj iznosi 18%. Stopa registrirane nezaposlenosti smanjena je na mjesečnoj razini za 1,1 postotni bod, s obzirom na to da je stopa za travanj ove godine iznosila 19,1%. No na godišnjoj razini stopa registrirane nezaposlenosti za ovogodišnji svibanj viša je za 0,5 postotnih bodova jer je za svibanj prošle godine iznosila 17,5%. Stopa registrirane nezaposlenosti, koju objavljuje DZS, izračunava se kao odnos broja nezaposlenih osoba evidentiranih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) prema ukupnom aktivnom stanovništvu. Krajem svibnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje registrirano je 306.056 nezaposlenih osoba. U usporedbi s travnjem broj nezaposlenih smanjio se za 5,5% ili za 17.666 osoba, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011., broj nezaposlenih krajem prošlog mjeseca bio je veći za 2,5% ili za 7.337 osoba.

Stopa nezaposlenosti za svibanj 18%Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za svibanj iznosi 18%, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Stopa registrirane nezaposlenosti smanjena je na mjesečnoj razini za 1,1 postotni bod, s obzirom na to da je stopa za travanj ove godine iznosila 19,1%. No na godišnjoj razini stopa registrirane nezaposlenosti za ovogodišnji svibanj viša je za 0,5 postotnih bodova jer je za svibanj prošle godine iznosila 17,5%.

Stopa registrirane nezaposlenosti, koju objavljuje DZS, izračunava se kao odnos broja nezaposlenih osoba evidentiranih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) prema ukupnom aktivnom stanovništvu.

Krajem svibnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje registrirano je 306.056 nezaposlenih osoba.

U usporedbi s travnjem broj nezaposlenih smanjio se za 5,5% ili za 17.666 osoba, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011., broj nezaposlenih krajem prošlog mjeseca bio je veći za 2,5% ili za 7.337 osoba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik